Rolada z boczku - bardzo lubiana i często goszcząca na naszych stołach, szczególnie podczas różnych świąt i uroczystości.
Zrębki – zrób to sam! Instrukcja samodzielnego przygotowania zrębek.
Przepis na żurek na zakwasie i wędzonych kościach.
Domowy zakwas na żurek - nic trudnego, a smak i satysfakcja gwarantowana! Również na wersję bezglutenową.
Mamy dla Was prosty przepis na coś co nada ciekawej głębi Waszym zupom
Jedną z najważniejszych kwestii, mimo to wciąż zaniedbywaną przez producentów wędzarni jest izolacja urządzeń. Dlaczego jest to takie ważne?
Ostatnio na naszych półkach sklepowych możemy coraz częściej znaleźć amerykański przysmak – suszoną wołowinę nazywaną beef jerky. Swoją popularność zawdzięcza swojemu niepowtarzalnemu smakowi oraz wartościom odżywczym – jest świetnym źródłem białka.
Od kilku lat obserwujemy z nieukrywaną radością rosnące zainteresowanie domową produkcją żywności. Pieczenie chleba, kiszonki, słoiki z przetworami, produkcja serów czy wędzenie wskazuje na niesłabnący trend ku domowej i co najważniejsze - świadomej produkcji jedzenia.
Po falach niepokojących informacji wypływających co jakiś czas w mediach na temat dodawania do produktów spulchniaczy lub potencjalnie szkodliwych związków, nastrzykiwaniu mięsa i wędlin substancjami niewiadomego pochodzenia, albo myciu starego mięsa przed sprzedażą, decyzja o samodzielnej produkcji żywności w domu jest bardzo zrozumiała.
Wszelkie prawa zastrzeżone przez Fasanio.
INFORMACJE: O nas | Dlaczego My? | Jakość
POMOC: FAQ | Regulamin | Polityka prywatności | Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone przez FASANiO.