Wędzenie użytkujemy w zadaszonej otwartej przestrzeni. Nigdy nie uruchamiamy wędzarni w zamkniętych pomieszczeniach, przez wzgląd na emisję dużej ilości dymu. Sugerujemy zadaszone tarasy minimum, w odległości minimum 4 metry od najbliższych budynków (są to szczególne środki ostrożności).
a. Po dokładnym zapoznaniu się z instrukcją montujemy palenisko oraz komin.
b. Wędzarnie stawiamy na niepalnej płaskiej powierzchni.
c. Podłączamy przewód zasilający do sieci elektrycznej.
d. Wkładamy do komory wędzarniczej przygotowane wyroby.
e. Palenisko dymne zasypujemy zrębkami drzewnymi i przykrywamy palenisko.
f. Uruchamiamy wędzarnie przełączając świecący włącznik i ustawiamy temperaturę na sterowniku.
g. Wygrzewamy wyroby, które znajdują się wewnątrz komory.
h. Podpalamy zrębki w palenisku przez zasłonę powietrzną.
i. W zależności od potrzeb dodajemy zrębki podczas wędzenia.
j. Po zakończeniu wędzenia wyłączamy wędzarnie i wygaszamy żar palenisku.
Szczegółowa informacja znajduje się w instrukcji obsługi, dołączonej do wędzarni
Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie zapraszamy do kontaktu.
Wszelkie prawa zastrzeżone przez Fasanio.
INFORMACJE: O nas | Dlaczego My? | Jakość
POMOC: FAQ | Regulamin | Polityka prywatności | Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone przez FASANiO.