Wszystkie wymienione zalety naszych wędzarni składają się tak naprawdę na jedną, wspólną zaletę jaką jest JAKOŚĆ.
Inwestycja w wędzarnie FRANCO™ zwróci się na kilka sposobów:
Nasi inżynierowie przez wiele miesięcy projektowali rozwiązania zastosowane w wędzarniach FRANCO™ tak, by zwiększyć Państwa bezpieczeństwo oraz komfort użytkowania do maksimum.Poniżej przedstawiamy najważniejsze nowatorskie rozwiązania:
Te i wiele innych rozwiązań zastosowanych w wędzarniach FRANCO™ pozwolą Państwu cieszyć się urządzeniem, które spełnia nie tylko podstawowe normy elektryczne, ale też najsurowsze normy bezpieczeństwa.
Nasze rozwiązania zostały potwierdzone badaniami oraz przyznanymi patentami.
* innowacyjny projekt został zgłoszony do opatentowania
** Guillén, M. D., Palencia, G., Ibargoitia, M. L., Fresno, M. i Sopelana, P. (2011). Contamination of cheese by polycyclic aromatic hydrocarbons in traditional smoking. Influence of the position in the smokehouse on the contamination level of smoked cheese. American Dairy Science association.
Części użyte w wędzarniach FRANCO™ produkowane są głównie przez polskich producentów. Wykorzystane zostały tylko produkty posiadające certyfikaty zgodności, świadczące o bezpieczeństwie i wysokiej jakości danego podzespołu.
Stal nierdzewna szczotkowana
Izolacja wykonana jest z wełny mineralnej skalnej dedykowanej do urządzeń działających w wysokich temperaturach. Jej odporność temperaturowa dochodzi do prawie 600°C dzięki czemu wędzenie odbywa się w stałej temperaturze bez potrzeby ciągłego kontrolowania. Również drewno użyte w wędzarniach FRANCO™ poza walorami estetycznymi pełni rolę dodatkowej izolacji termicznej. W drzwiach została zastosowana dedykowana uszczelka wpływające na wysoką jakość izolacji.
Sterownik temperatury – prosty w obsłudze, intuicyjny a jednocześnie precyzyjny. Jego zaawansowanie techniczne pozwala na wysokie doprecyzowanie temperatury wędzenia. Wszystkie wędzarnie FRANCO™ są wyposażone w sterownik cyfrowy, na którym ustawią Państwo temperaturę wędzenia do 1°C.
* Shek, C. H., Lo, K. H., Lai, J. K. L. (2012). Stainless Steels : An Introduction and Their Recent Developments. Bentham Science Publishers.
** Strona internetowa: http://www.mantis.com.pl/produkty/stal-nierdzewna-szczotkowana-czy-polerowana/ odczyt: 26.11.2018
Stabilność temperatury jest kluczowa podczas wędzenia. Aby temperatura była stabilna, poza wysokiej klasy sterownikiem cyfrowym w standardzie, na którym temperaturę ustawia się z dokładnością do 1°C, niezbędne jest ocieplenie wędzarni.
Decydując się na urządzenie wędzarnicze warto zwrócić uwagę jakiego rodzaju ocieplenie zastosował producent, do jakiej temperatury wytworzonej w wędzarni ocieplenie to jest trwałe i skuteczne oraz co najważniejsze czy wędzarnia jest czymkolwiek ocieplona.
Ocieplenie zastosowane w wędzarniach FRANCO™ ma najwyższą klasę i trwałość. Spełnia swoje zadanie do temperatury prawie 600°C.
Dzięki takiemu rozwiązaniu zyskują Państwo:
Wszelkie prawa zastrzeżone przez Fasanio.
INFORMACJE: O nas | Dlaczego My? | Jakość
POMOC: FAQ | Regulamin | Polityka prywatności | Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone przez FASANiO.