Slider

Wybierz model dla Siebie

ICOW Standard

FRANCO™ Standard
Medium

Objętość komory: 110 l
Wsad około: 15 kg
Gabaryty: 71 x 60 x 101 cm

4 999zł  Przycisk Zamow

Przewidywany czas realizacji to 5 dni roboczych.

ICOW Standard

FRANCO™ Standard
Large

Objętość komory: 210 l 
Wsad około: 25 kg
Gabaryty: 82 x 69 x 111 cm

5 499zł  Przycisk Zamow

Przewidywany czas realizacji to 5 dni roboczych.

ICOW Standard

FRANCO™ Standard
Giga

Objętość komory: 290 l 
Wsad około: 30kg - 40kg
Gabaryty: 94 x 69 x 121 cm

5 999zł  Przycisk Zamow

Przewidywany czas realizacji to 5 dni roboczych.

ICOW Standard

FRANCO™ Premium
Medium

System Dry Faster™
Objętość komory: 110 l
Wsad około: 15 kg
Gabaryty: 71 x 60 x 101 cm

5 619zł  Przycisk Zamow

Przewidywany czas realizacji to 5 dni roboczych.

ICOW Standard

FRANCO™ Premium
Large

System Dry Faster™
Objętość komory: 210 l 
Wsad około: 25 kg
Gabaryty: 82 x 69 x 111 cm

6 119zł  Przycisk Zamow

Przewidywany czas realizacji to 5 dni roboczych.

ICOW Standard

FRANCO™ Premium
Giga

System Dry Faster™
Objętość komory: 290 l 
Wsad około: 30kg - 40kg
Gabaryty: 94 x 69 x 121 cm

6 619zł  Przycisk Zamow

Przewidywany czas realizacji to 5 dni roboczych.

Wedzarnia Fasani 2

W naszej ofercie znajdziecie Państwo również zrębki wędzarnicze.

Dym wędzarniczy otrzymywany podczas spalania się drewna, zrębków lub trocin i powoduje między innymi utrwalenie żywności poddanej procesowi wędzenia. Jest on najważniejszym składnikiem wędzenia. To on, poza tym, że konserwuje i przedłuża trwałość wyrobów jest tym magicznym składnikiem, który nadaje tak charakterystyczny zapach, kolor i smak.
Oferowane przez nas zrębki są wysokiej jakości, co zapewnia m.in. poddanie ich obróbce suszenia w temperaturze ok. 600ºC. Dzięki temu procesowi produkty przygotowane przy użyciu naszych zrębków mają wyjątkowy smak i aromat.

Zrębki od FASANiO® to produkt:


• pochodzący ze zdrowych drzew - wolnych od grzybów, pleśni i drobnoustrojów,
• idealnie wysuszony - wilgotność zrębek wynosi 10% (+/- 2%),
• dokładnie odpylony i czysty,
• starannie wysortowany,
• o grubości 9-12 mm.


Do wyboru macie Państwo zrębki z drzew:


Olchy - najczęściej stosowane drewno do wędzenia, nadaje ładną, ciemnożółtą barwę, przechodzącą w brąz, polecana do wędzenia wszystkich mięs i ryb.
Buka - nadaje potrawom zabarwienie złocistożółte, polecany do wędzenia wieprzowiny i ryb
Mieszanka olchy i buka - nadaje wędzonkom głębokiej, ciemnozłotej barwy, polecana do wędzenia wszystkich rodzajów mięs i ryb
Gruszy - nadaje wędzonkom barwę czerwonego wina, podobnie jak jabłoń, wykorzystywana jest głównie do wędzenia drobiu
Moreli – zapewnia lekko owocowy smak, sprawdza się doskonale podczas wędzenia serów oraz delikatnych mięs, np. ryb lub drobiu.
Klonu - zapewnia łagodny i lekko słodki smak, oraz złocistożółtą barwę, idealny do wędzenia ryb i wołowiny.
Śliwy – zapewnia owocowy, lekko słodki smak, najlepiej nadaje się do wędzenia wieprzowiny
Jabłoni – nadaje wędzonkom kolor ciemno brązowy, zapewnia subtelnie owocowy i lekko słodki posmak, stosowany do wędzenia drobiu
Czereśni - nadaje wędzonkom głęboką, złocistą barwę, nadają się do wędzenia drobiu ryb oraz wieprzowiny

Porównaj modele

WedzarnieTabelka
WedzarnieTabelka

 

Karty produktowe FRANCO™

  • FRANCO ™ Standard Medium - POBIERZ
  • FRANCO ™ Standard Large - POBIERZ
  • FRANCO ™ Standard Giga - POBIERZ
  • FRANCO ™ Premium Medium - POBIERZ
  • FRANCO ™ Premium Large - POBIERZ
  • FRANCO ™ Premium Giga - POBIERZ

 

 

Galeria

View the embedded image gallery online at:
https://fasanio.pl/pl/produkty#sigProId77f47a0bc4

 

Jeśli zastanawiacie się jaką wędzarnię kupić chętnie służymy radą i konsultacją. Godziny pracy oraz opcje kontaktu znajdziecie TUTAJ

 

  logo fasaniBEZR www

       Wszelkie prawa zastrzeżone przez Fasanio.

 

INFORMACJE: O nas | Dlaczego My? | Jakość

OFERTA: Produkty |Zamów

POMOC: FAQ | Regulamin | Polityka prywatnościKontakt

  logo fasaniBEZR www

         Wszelkie prawa zastrzeżone przez FASANiO.