Wędzenie jest tradycją wpisaną głęboko w korzenie naszej kultury. Jest to jedna z najstarszych form utrwalania żywności*, dzięki której wyroby zyskują nie tylko trwałość, ale również niepowtarzalny wygląd i smak.
Czy możemy sobie wyobrazić świąteczny stół, spotkania rodzinne czy wesela bez tradycyjnych polskich wędzonek? Oczywiście, że nie! Skuteczna metoda utrwalania żywności, udoskonalona przez wieki przez naszych przodków, stała się elementem naszego dziedzictwa gastronomicznego. Coś co kiedyś było praktycznym rozwiązaniem pozwalającym przetrwać obecnie zostało doprowadzone do formy sztuki kulinarnej.
Dziś korzystamy z wędzenia przede wszystkim ze względu na niepowtarzalny smak i zapach oraz możliwość obróbki bardzo szerokiej gamy produktów spożywczych od tradycyjnych mięs, kiełbas, ryb i serów aż po warzywa i owoce. Wędzarnie elektryczne Franco łączą to co wędzarnia drewniana i wędzarnia elektryczna mają w sobie najlepsze – tradycje wędzarnicze oraz precyzję użytkowania.
*Grant, M., Roman Cookery, London, Serif, 2015
Wszelkie prawa zastrzeżone przez Fasanio.
INFORMACJE: O nas | Dlaczego My? | Jakość
POMOC: FAQ | Regulamin | Polityka prywatności | Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone przez FASANiO.