Świadome wędzenie – zdrowsze produkty
Image is not available
Najwyższa jakość materiałów i łatwa konserwacja
Image is not available
Zrębki - niezależność wyboru
Image is not available
Stabilność temperaturowa
Image is not available
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider
Świadome wędzenie – zdrowsze produkty

Wędzarnie FRANCO™ minimalizują kontakt żywności ze szkodliwymi substancjami zachowując przy tym tradycyjny smak.

Image is not available
Najwyższa jakość materiałów i łatwa konserwacja

Przemyślane rozwiązania techniczne zapewniają wygodę użytkowania a minimalna ilość czynności pielęgnacyjnych pozwala skupić się nad tym co w wędzeniu najważniejsze.

Image is not available
Zrębki -
niezależność wyboru

Opatentowane rozwiązania umożliwiają użycie dowolnych zrębków dostępnych na rynku bądź wykonanych samodzielnie.

Image is not available
Stabilność temperaturowa

Wędzarnie FRANCO™ zapewniają precyzję utrzymywania temperatury przez cały okres wędzenia, dzięki trwałej izolacji oraz cyfrowemu sterowaniu w standardzie.

Image is not available
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider



WĘDZENIE - niezastąpiona sztuka kulinarna 

Wędzenie jest tradycją wpisaną głęboko w korzenie naszej kultury. Jest to jedna z najstarszych form utrwalania żywności*, dzięki której wyroby zyskują nie tylko trwałość, ale również niepowtarzalny wygląd i smak.

Czy możemy sobie wyobrazić świąteczny stół, spotkania rodzinne czy wesela bez tradycyjnych polskich wędzonek? Oczywiście, że nie! Skuteczna metoda utrwalania żywności, udoskonalona przez wieki przez naszych przodków, stała się elementem naszego dziedzictwa gastronomicznego. Coś co kiedyś było praktycznym rozwiązaniem pozwalającym przetrwać obecnie zostało doprowadzone do formy sztuki kulinarnej.

Dziś korzystamy z wędzenia przede wszystkim ze względu na niepowtarzalny smak i zapach oraz możliwość obróbki bardzo szerokiej gamy produktów spożywczych od tradycyjnych mięs, kiełbas, ryb i serów aż po warzywa i owoce. Wędzarnie elektryczne Franco łączą to co wędzarnia drewniana i wędzarnia elektryczna mają w sobie najlepsze – tradycje wędzarnicze oraz precyzję użytkowania.

*Grant, M., Roman Cookery, London, Serif, 2015

300 Wedzarnia Fasani 2

Wybierz model dla Siebie

ICOW Standard

FRANCO™ Standard

Objętość komory: 110 l 
Wsad około: 15 kg
Gabaryty: 71 x 60 x 101 cm

ICOW Standard

FRANCO™ Premium

Objętość komory: 210 l 
Wsad około: 25 kg
Gabaryty: 82 x 69 x 111 cm

ICOW Standard

FRANCO™ Giga

Objętość komory: 290 l 
Wsad około: 30kg - 40kg
Gabaryty: 94 x 69 x 121 cm

  logo fasaniBEZR www

       Wszelkie prawa zastrzeżone przez Fasanio.

 

INFORMACJE: O nas | Dlaczego My? | Jakość

OFERTA: Produkty |Zamów

POMOC: FAQ | Regulamin | Polityka prywatnościKontakt

  logo fasaniBEZR www

         Wszelkie prawa zastrzeżone przez FASANiO.